1. Информация за връщане на продукт:

Фиолла“ ООД прилага Директива 83/2011/ЕС на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз относно правата на потребителите.

Тук може да намерите основни положения относно правата при връщане на продукти. За повече информация, моля вижте Общите условия за ползване на уеб сайта.

2. Потребителски права при отказ от договора, сключен от разстояние:

Имате право да се откажете от договора, сключен от разстояние за направена поръчка в рамките на 14 календарни дни, без изрично задължение да посочвате причината за Вашето решение.

Срокът за отказ от договора, сключен от разстояние изтича след 14 календарни дни, считано от деня на доставката за съответния продукт.

За да упражните правото си на отказ от договора, моля следвайте тези стъпки:

(1) Попълнете формуляра за Връщане

(2) Изпратете Вашата поръчка чрез куриерска фирма (СПИДИ АД) за ваша сметка.

(3) Ако сте избрали наложен платеж като метод на плащане, сумата ще ви бъде възстановена чрез пощенски паричен превод. Ако поръчката, която искате да върнете, е платена с кредитна или дебитна карта, сумата ще бъде върната по сметката, свързана с Вашата карта. 

(4) Щом връщането бъде регистрирано, ще бъдете информирани чрез имейл или по телефон за статуса на върнатата поръчка.

Забележка: При връщане на продукт не правете заявка за наложен платеж. Ние тряба първо да оценим търговския вид на стоката, след което ще Ви върнем цялата сума.  

Последици от връщане на продукт

При връщане на поръчка „Фиолла“ ООД ще възстанови всички суми, получени от ваша страна, без неоправдано забавяне, и във всички случаи не по-късно от 14 календарни дни от датата, на която е постъпило доказателство от Вас, че сте върнали съответния продукт.

Фиолла“ ООД запазва правото си да отложи изплащането на сумите, докато не получи продуктите обратно или докато потребителят не докаже, че е изпратил обратно продуктите, в зависимост от това кое от двете събития настъпи по-рано.

Потребителят отговаря само за намаляване стойността на продуктите, причинено от боравене с тях, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто функциониране на продуктите.